


Muğla’nın Yatağan ve Ula ilçelerinde eş zamanlı olarak çıkan orman yangınlarına ekiplerin yoğun müdahalesi sürüyor.
Yangın, öğle saatlerinde Yatağan ilçesine bağlı Yava Mahallesi ve Ula ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi sırtlarındaki ormanlık alanlarda meydana geldi. Ormandan yükselen alevleri fark eden vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesiyle, olay yerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi. Ekipler, yangının hızla yayıldığı bölgelere karadan müdahale ederken, yangın söndürme helikopterler ve uçakları da havadan destek sağlıyor.
Rüzgarın etkisiyle genişleyen alevlere karşı karadan ve havadan yoğun bir mücadele yürüten ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Müdahale ekipleri, yangının daha fazla alanı tehdit etmemesi için koordineli bir şekilde ilerleyerek, alevleri söndürmeye çalışıyor. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

GENEL
26 Nisan 2026ASAYİŞ
26 Nisan 2026AYDIN
26 Nisan 2026DİDİM HABERLERİ
26 Nisan 2026DİDİM HABERLERİ
26 Nisan 2026DİDİM HABERLERİ
26 Nisan 2026EGE
26 Nisan 2026
1
Muğla’da 54 yeni toplu taşıma hattı hizmete girdi
2
Milas’ta 80 kilo kefal balığına el konuldu
3
Milas’ta köprü çöktü: Bafa ile Kapıkırı arası ulaşım kesildi
4
61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için il koordinasyon toplantıları başladı
5
EMITT Turizm Fuarı’nda Muğla’nın güzellikleri tanıtılıyor
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.