Aydın’ın Didim ilçesi merkezli olarak 8 ilde düzenlenen dev operasyon, sahte vekâlet belgeleriyle yapılan büyük çaplı dolandırıcılık zincirini gün yüzüne çıkardı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, biri belediyede görevli olmak üzere toplam 38 kişi gözaltına alındı.
Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla düğmeye basan jandarma ekipleri, sahte belgelerle vatandaşlara ait taşınmazların üçüncü kişilere devredildiği, bu yolla organize bir şekilde nitelikli dolandırıcılık yapıldığı bilgisine ulaştı. Hedef alınan taşınmazlar, kurbanların kimlik ve mülkiyet bilgilerinin yasa dışı yollarla ele geçirilmesiyle piyasa değerinin altında başkalarına devredildi. Yoğun teknik ve fiziki takibin ardından Aydın merkezli olmak üzere İzmir, Muğla, Ankara, Kırşehir, İstanbul, Ordu ve Kayseri’de belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyon kapsamında şüphelilere ait Didim’deki adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale el konuldu.
1,5 MİLYAR LİRALIK PARA TRAFİĞİ TESPİT EDİLDİ
İddialara göre, şebeke üyeleri sahte vekâletnamelerle vatandaşların rızası dışında taşınmazları satışa çıkarıp milyonlarca liralık vurgun gerçekleştirdi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporlarına yansıyan bulgulara göre, şüphelilerin banka hesaplarında toplam 1 milyar 398 milyon 234 bin lira tutarında para trafiği tespit edildi. Ayrıca vurgun kapsamında 3 villa, 40 lüks konut ve 9 arsa satışının gerçekleştirildiği belirlendi.
Soruşturmanın gizlilik kararı altında yürütüldüğü öğrenilirken, şüpheliler hakkındaki işlemlerin sürdüğü ve yeni gözaltıların olabileceği bildirildi. Operasyonun yankıları, sadece Didim değil Türkiye genelinde büyük dikkat çekti.
ASAYİŞ
04 Mayıs 2025ASAYİŞ
04 Mayıs 2025AYDIN
04 Mayıs 2025DİDİM HABERLERİ
04 Mayıs 2025DİDİM HABERLERİ
04 Mayıs 2025DİDİM HABERLERİ
04 Mayıs 2025EGE
04 Mayıs 2025