Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Barış Şam, plaka basımında nakit ödemenin kaldırıldığını ve ödemelerin sadece kamu bankalarından tahsil edileceğini duyurdu. Yeni düzenlemeyle birlikte plaka bastırmak isteyen araç sahipleri, ödemelerini yalnızca banka kanalı üzerinden yapabilecek.

Didim’de araç plakasını yenilemek ya da değiştirmek isteyenler için yeni uygulama 2 Şubat 2026 tarihinde başlıyor. Araç alım-satım ve plaka yenileme işlemlerinde vatandaşları yakından ilgilendiren yeni uygulama, 2 Şubat 2026 itibarıyla Türkiye genelinde hayata geçiyor. Öncesinde pilot illerde uygulanan sistemle beraber, tescil plakası basım bedelleri artık plaka basım atölyelerine elden değil, kamu bankaları üzerinden yatırılacak. Yeni düzenleme; sıfır araç alanları, ikinci el araç alıp plakasını değiştirmek isteyenleri, yıpranmış ya da kayıp plakasını yenileyecek vatandaşları kapsıyor.

Düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulunan Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Barış Şam, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun aldığı karar doğrultusunda, plaka basım ücretlerinin sadece banka aracılığıyla tahsil edileceğini belirterek, “Şimdiye kadar oda veznelerinde yapılan plaka basım ücretleri, artık bankalar üzerinden gerçekleştirilecek. Yeni uygulama kapsamında şoför esnafımız ve vatandaşlar, plaka basım işlemi yaptırmadan önce plaka basım talep belgesinde yer alan geçici referans numarası ile Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası şubelerinden ya da internet bankacılığı üzerinden plaka bedelini yatıracak. Ödeme işleminin ardından, dekont ve plaka basım belgesiyle birlikte odamıza başvuru yaparak işlemini gerçekleştirilecek. Esnafımızın ve vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için, plaka bedellerini bankalar aracılığıyla yatırarak odamıza gelmelerini rica ediyoruz” dedi.
Uygulamanın zaman kaybını önlemek ve işlemlerin daha düzenli yürütülmesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Başkan Şam, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için belirtilen kurallara titizlikle uymaları gerektiğini kaydetti.
GENEL
14 gün önceASAYİŞ
15 Şubat 2026ASAYİŞ
15 Şubat 2026AYDIN
15 Şubat 2026DİDİM HABERLERİ
15 Şubat 2026DİDİM HABERLERİ
15 Şubat 2026DİDİM HABERLERİ
15 Şubat 2026
1
Esnafa kredi erteleme müjdesi
2
DTO, zincir marketlere getirilecek sınırlamaların genişletilmesini istiyor
3
Didim Apollon Tapınağı ışıklandırılıyor: Gece müzeciliğine geçiyor
4
CHP Lideri Özel, Didim’de Ayşenur Ezgi Eygi adına açılan parkta konuştu
5
Başkan Gençay, Anneler Günü dolayısıyla kurulan stantları ziyaret etti
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.