Efeler 09 FK, son haftada 3.Lig’de kaldı
Nesine 3.. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Efeler 09 FK, sezonun son ve en önemli maçında sahasında 1922 Konyaspor' takımını 2-1 yenerek ligde kalmayı başardı. Yaşadığı tüm zorluklara rağmen topladığı 31 puanla ligi 12. sırada tamamlayarak ligde kalan yeşil beyazlılar, ligde kalma sevincini maç sonunda taraftarlarıyla paylaştı.
TFF 3. Lig 3. grupta mücadele eden Aydın ekibi On Numara Sportif Efeler 09 FK, sezonun en önemli maçında kendisi gibi küme düşmeme mücadelesi veren 1922 Konyaspor'u konuk etti. Didim Atatürk stadında oynanan karşılaşmayı Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, Efeler 09 FK Başkanı Mahmut Gözüaçık, 1922 Konyaspor yöneticileri birlikte izledi. Maçı Konya’dan gelen 200 kişilik taraftar topluluğu takımlarını yalnız bırakmazken, Didimli spor severlerde maça büyük ilgi gösterdi.
MAÇTAN NOTLAR
İlk yarıda Efeler 09 FK baskılı ve istekli başladığı maçta aradığı golü 32. dakikada Furkan Tuşik'in ayağından buldu ve ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci yarıya da baskılı başlayan Efeler 09, peş peşe ataklar geliştirdi. Bu atakların birisinde maçın 63. dakikasında Hasan Berat Kayalı çok şık bir gol atarak farkı ikiye çıkarmayı başardı. Maçın sok dakikalarında konuk takım 90+3'de Mert Korkmaz'ın ayağından golü bularak farkı 1'e indirdi. Maçta başka gol olmayınca bu grupta Viranşehir Belediyespor, 1922 Konyaspor ve Bayburt ÖİS küme düşen takımlar oldu. Aliağa FAŞ doğrudan 2. Lig'e yükseldi. Ayvalıkgücü, 52 Orduspor, K.Ç Sinopspor Çorluspor 1947 ve Pazarspor ise 2. Lig'e çıkabilmek play-off maçları oynayacak.
TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN LİGDE KALMAYI BAŞARDI
Sezon başında maçlarını Didim’de oynama kararı alan Kulüp Başkanı Mahmut Gözüaçık ve yönetim kurulu, yaşadığı tüm zorluklara rağmen takımı ligde tutmayı başardı. Stat sorunu nedeniyle Didim’de maçlarını oynama kararı alan kulüp yönetimi, Didim’de tesis olmamasından dolayı İzmir'in Selçuk ilçesinde konaklarken, antrenmanlarını da Altınordu tesislerinde yaptı. Maçtan bir gün önce ilçeye gelen yeşil beyazlı kulübe ilçedeki bazı yerel esnaf ve işadamları destek olduğu görüldü. Yaşadığı tüm zorluklara rağmen son maçına kadar düşme düşme tehlikesi geçiren Efeler 09 FK, kendisi gibi düşme potasındaki 1922 Konyaspor’u yenerek ligde kaldı. Maçtan galip çıkan Efeler 09 FK, 31 puanla ligi 12. sırada tamamladı. Maç sonunda futbolcular ve teknik heyet, kendilerini destekleyen taraftarlarla hem galibiyeti, hem de ligde kalmalarını kutladı.