DOLAR 32,6023 0.38%
EURO 34,8137 0.22%
ALTIN 2.489,210,21
BITCOIN 21286504.37152%
Aydın
21°

PARÇALI BULUTLU

16:37

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Didim Kadın Platformu üyeleri kadına şiddete karşı yürüdü

Didim Kadın Platformu üyeleri kadına şiddete karşı yürüdü

ABONE OL
27 Kasım 2022 23:42
Didim Kadın Platformu üyeleri kadına şiddete karşı yürüdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Didim Kadın Platformu pankart ve dövizlerle yürüdü, ardından basın açıklaması gerçekleştirdi.

Didim Kadın Platformu üyeleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenledi. Didim Belediyesi önünde toplanan platform üyesi kadınlar, ellerinde pankart ve dövizlerle polis korteji eşliğinde Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinde yürüyüş gerçekleştirdi. Atatürk Bulvarı üzerindeki boş alanda basın açıklaması gerçekleştiren Kadın Platformu adına basın açıklaması, Eğitim-Sen Didim Temsilciliği Kadın Sekreteri Gülay Sezer tarafından okundu.

Sezer tarafından yapılan açıklamada, 25 Kasım’ın tarihsel sürecine değinilerek “1960 yılı 25 Kasım’ında Dominik Cumhuriyeti’nin kuzey bölgesinde bir uçurumun dibinde üç kadının cesedi bulundu. Bunlar Mirabel kız kardeşlerdi. Mirabel kız kardeşler ülkelerinde diktatörlüğe karşı özgürlük mücadelesi verdikleri için gizli polis tarafından kaçırılarak tecavüze uğrayıp öldürüldüler. 1981 yılında Dominik’te toplanan Latin Amerika Kadın Kurultayı’nda 25 Kasım, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü” olarak kabul edildi. Geçtiğimiz 25 Kasım’dan bugüne erkek şiddeti hız kesmeden devam etti. Son on ay içerisinde 337 kadın katledildi, 190 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. Her ay onlarca kadın koruma kararına rağmen katledilirken, 6284 sayılı yasa uygulanmıyor, hatta yasanın sağladığı haklar kısıtlanmaya çalışılıyor. 2022 yılında öldürülen kadınların yüzde on yedisi failler hakkında uzaklaştırma kararı olmasına rağmen katledildiler. 62 yıl önce diktatörlüğe karşı direnişte simgeleşen Mirabel kardeşlerden bugüne dünyanın dört bir yanında kadınlar olarak işyerlerimizde, evlerimizde, sokaklarda ve yaşamın her alanında birlikteliğimizden ve dayanışmamızdan aldığımız gücün kararlılığıyla ‘Saçımızın teline, haklarımıza, özgürlüğümüze sahip çıkıyor, direnişi büyütüyoruz!! diyoruz.” ifadelerine yer verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.