DOLAR 32,5758 0.1%
EURO 35,0251 0.52%
ALTIN 2.432,350,40
BITCOIN 2084184-3.9252%
Aydın
18°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Didim’de su sporları tesislerine tahliye şoku

Didim’de su sporları tesislerine tahliye şoku

ABONE OL
9 Eylül 2022 18:14
Didim’de su sporları tesislerine tahliye şoku
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın’ın büyük geliri deniz turizmi ile sağlanan Didim ilçesinde, Milli Emlak Müdürlüğü’nce su sporları faaliyeti gösteren şahıslara sezonun bitmesine 1 ay kala gönderilen tebligat aracılığıyla 15 gün içinde kendilerine tahsis edilen yerlerin boşaltılması talep edildi.

Edinilen bilgiye göre; Didim’de Milli Emlak Müdürlüğü, Turizm Müdürlüğü ve Didim Kaymakamlığı’nca su sporları alanları için sezon başında belirlenerek hak sahiplerinden ecri misil adı altında ödemeler alındı. Su sporları faaliyeti gösteren şahıslara sezonun bitmesine 1 ay kala gönderilen tebligat ile 15 gün içinde tahsis edilen yerlerin boşaltılması talep edildi. Milli Emlak Müdürlüğü tarafından istenen tahliye kararı, Didim Kaymakamlığı tarafından 25 Ağustos 2022 tarihinde onaylanarak işleme koyuldu.

“KARAR TURİZMİ BALTALAMAK ANLAMINA GELİYOR”

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü M.Umut Tuncer; “Sezon başında Didim Kaymakamı başkanlığında yapılan toplantıda, su sporları işletmecileri ve Didim Milli Emlak Müdürü de vardı. Sezon sonunda denize kurulan su sporlarına ait iskelelerin mevzuata uygun hale getirilerek yenileneceği ancak 2022 sezon sonuna kadar mevcut halleri ile hizmet vermeye devam edeceği yönünde karar birliğine varılmıştı. Şimdi anlayamadığımız bir sebeple sezonun bitmesine sayılı günler kala alınan tahliye kararı turizmi baltalamak anlamına geliyor. Su sporları turizmin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Su sporları sektöründe faaliyet gösteren işletmelere gönderilen tahliye yazıları işletmecileri tedirgin etmektedir. Kaldı ki 30 yıldır Didim’de su sporları işlemecileri faaliyet göstermektedir” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.