DOLAR 32,3975 0.17%
EURO 35,0279 -0.18%
ALTIN 2.329,090,45
BITCOIN 22939492.8008%
Aydın
19°

AÇIK

05:32

SABAHA KALAN SÜRE

Kuşadası Belediyesi’nden o iddialara yalanlama

Kuşadası Belediyesi’nden o iddialara yalanlama

ABONE OL
4 Ağustos 2022 14:41
Kuşadası Belediyesi’nden o iddialara yalanlama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuşadası Belediyesi, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’ndaki çöplerin toplanmadığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Kuşadası Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’ndaki tesislerinin işletmecisi Serkan Göl, çeşitli medya organları üzerinden Kuşadası Belediyesi’nin Milli Park’taki çöpleri toplamadığına ilişkin bir açıklama yapmıştır.

Söz konusu işletmeci açıklamasında, “Milli Parkın daha korunaklı, daha temiz, insan kullanımında olan alanlarında yasaların izin verdiği hizmetleri yerine getirmek için çabaladık. Milli Park’ta insanların güvenliğinden, çöplerin toplanmasından, alanın temizlenmesinden, duş, tuvalet, soyunma kabinlerinin bakımı ve temizliğinden sorumlu tutulduk ve bu görevlerimizi hakkıyla yerine getirdik. Alanda her gün 2 Kamyon çöp toplanıyor. Çok duyarlı STK’lar bu çöplerin belediye tarafından alınmadığını, tamamen şirketimiz imkanları ile toplanım alanından çıkarıldığını biliyorlar mı? Kanun gereği çöp toplama hizmetini vermek zorunda olan belediyenin görevini yapmamasına neden sayın kaymakam, sayın vali ses çıkarmıyor? Neden STK’lar bildiri yayınlamıyorlar? Ama biz tüm iyi niyetimizle tüm sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz’ ifadelerini kullanmıştır.

Kuşadası Belediyesi olarak kamuoyuna bu ifadelerin gerçeği yansıtmadığını belirtmek isteriz. Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’ndaki tesislerin ihale şartnamesinin 99. maddesinde yer alan, “İşletmeci genel sahanın ve tesisin günlük, haftalık ve aylık bakımlarını teknik ve hijyenik kurallar çerçevesinde yapmak zorundadır” ile 100. maddesindeki “İşletmeci sahadaki tüm atıklarını toplamak ya da toplatmak, fosseptikleri vidanjörle çekmek ve bu atıkları milli park, tabiat parkı sınırları dışındaki atık toplama merkezlerine nakletmek veya naklettirmekle yükümlüdür” ifadelerinde de açıkça belirtildiği üzere söz konusu sorumlulukları kendisi yerine getirmek zorundadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.