DOLAR 32,3792 0.17%
EURO 35,0232 -0.23%
ALTIN 2.324,470,23
BITCOIN 2264318-0.41362%
Aydın
13°

AÇIK

16:52

İKİNDİYE KALAN SÜRE

‘Yetkili emlakçılardan ev kiralayın’

‘Yetkili emlakçılardan ev kiralayın’

ABONE OL
1 Ekim 2021 14:24
‘Yetkili emlakçılardan ev kiralayın’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkeye gelen yabancılar, pandemi önlemleri sonrası üniversitelerine dönen öğrenciler ve yeni inşaat sayısının azalması, kira fiyatlarını tırmandırdı. Birçok bölgede yüzde 60’ın üzerinde kira artışı yaşanırken, Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun kiracıların yetki belgesi olan emlakçılardan ev kiralamalarını istedi.

Yeni tip koronavirüs salgını, üniversitelerin açılması, yabancıların Türkiye’deki konut talebi ile fahiş rakamlara ulaşan kira fiyatları, kiralık ev arayanların cebini yakıyor. Türkiye genelinde ortalama kira artış oranının yüzde 26 olduğu gözlenirken, bölgesel bazda son bir yılda yüzde 100’lere varan kira artışları yaşanıyor. Kira zammının TÜFE’den fazla olamayacağı bilinmesine rağmen gelen şikâyetlerin başında; ev sahiplerinin TÜFE kuralına uymadığı geliyor. Bunun dışında ev sahipleri çeşitli bahanelerle mevcut kiracıyı çıkarıp daha yüksek kirayla evlerini kiraya vermek istiyor.

COŞKUN, KİRACILARI UYARDI

Yerli ve yabancı olmak üzere en fazla göç alan ilçeler arasında yer alan Aydın’ın turistik ilçesi Didim’de de yüksek kiralar kiracıları düşündürüyor. Ülke genelinde yaşanan kiralık ev dolandırıcılıklarına karşı Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun, kiracıları uyardı. Coşkun, ev kiralayacakların yetkili ve bildikleri emlakçılarla hareket etmelerini isterken, “Burada tüketicilere özellikle mevcut kiralarını zamanında ödemeleri uyarısında bulunmak istiyorum, ev sahibinin eline koz vermemek adına bu önemli. Yeni kiralayacak vatandaşlar da iyi araştırma yapsınlar. İnternet ilanları yanıltıcı olabilir, yetki belgesi olan emlakçılardan kiralama ve alım satım yapsınlar aksi takdirde dolandırılma riski ile karlılaşabilirler. Bu tür durumlara karşı dikkatli olmaları gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.