DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2068519-2.89045%
Aydın
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

16:57

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Okul servis araçlarına müjde

Okul servis araçlarına müjde

ABONE OL
1 Ekim 2021 13:19
Okul servis araçlarına müjde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Savaş Cengiz, okul servisleri yönetmeliğinde değişiklik yapıldığını duyurdu. Cengiz, değişikliklerle ilgili bilgilendirme yaptı.

Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cengiz, okul servisleri yönetmeliğiyle ilgili son değişiklileri anlattı. Cengiz yaptığı açıklamada, “Değişen yönetmelik kapsamında servis aracında okul öncesi eğitim, kreş, gündüz bakımevleri ve ilköğretim öğrenci olması durumunda rehber personel bulundurulacak. Evdeki bir eş servis arabasına sahipse diğer bir eş ilkokul mezunu olduğu için rehber personel yapamıyordu. Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmeler ve Federasyonun da katkılarıyla Halk Eğitim Merkezlerinden alınan bir sertifikayla araçlarda rehber personel olarak çalışma şansı olacak. Okul servis araçlarındaki rehber personel, 22 yaşını doldurmuş ve 61 yaşından gün almamış olması kaydıyla, en az lise mezunu veya Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kursu başarıyla tamamlamak şartıyla en az ilkokul mezunu olacak.” ifadelerine yer verdi.

“TAŞITLAR 12 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAYACAK”

Başkan Cengiz, yönetmeliğe göre araçların 12 yaşından büyük olmaması gerektiğini ifade ederek, “Okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtların yaşları 12 yaşından büyük olmayacak. Taşıtların yaşı fabrikasınca imal edildiği tarihten sonra gelen ilk takvim yılı esas alınarak hesaplanacaktır.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.