DOLAR 32,5223 -0.09%
EURO 34,8045 -0.19%
ALTIN 2.422,20-0,31
BITCOIN 21599470.1576%
Aydın
28°

AÇIK

16:58

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Didim’de sembolik olarak pamuk hasadı yapıldı

Didim’de sembolik olarak pamuk hasadı yapıldı

ABONE OL
1 Ekim 2021 13:26
Didim’de sembolik olarak pamuk hasadı yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Didim Kaymakamlığı, Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Didim Ziraat Odası öncülüğünde ilçede sembolik olarak pamuk hasadı etkinliği gerçekleştirildi.

Didim’e bağlı Balat Mahallesi sınırlarında Mehmet Konya’ya ait tarlada gerçekleştirilen etkinliğe Didim Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, Didim İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Solak, Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şerif Erul, Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Savaş Cengiz, Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürü Alamettin Hatipoğlu, İlçe Müftüsü H. Hüseyin Susam, Söke ve Didim Ovası Sulama ve Pamuk Birliği yöneticileri, mahalle muhtarları ile oda yöneticileri eşlik etti. Hasat etkinliği öncesinde davetlilere yemek ikramında bulunuldu.

“İYİ BİR SULAMA DÖNEMİ GEÇİRDİK”

Etkinlikte konuşan Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım, “İlçemizde uzun zaman sonra bu etkinliği düzenledik. Pamuk hasadımızın tüm ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de hayırlı olmasını diliyorum. 2007-2008 yılından sonra bu sene kuraklık dönemi yaşadık. Bu süreçte DSİ ve Sulama Birliği iş birliği içinde Valiliğimizin koordinesinde bu yıl ilçemize iki kez sulama suyu verdik. Çok şükür ikinci suyun bereketli olduğunu görüyoruz. Bu yıl öğrendiğimiz bir şey var; bu konu zorluğu anız sulama ve patlatma yapılan arazilerde yaşadık. Ara dönemde suyu oraya vermek zorunda kaldık. Mümkünse patlama yapmamalarını ve anız sulama az yapmalarını öneriyoruz. Münavebe (ekim nöbeti) ekimin bu kuraklık döneminde yapılmasını yetkililerden talep ediyoruz. Sezonun çiftçimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

“ÇİFTÇİ KAZANINCA BİZ DE KAZANACAĞIZ”

Didim Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit ise konuşmasında Didim’in hem turizmi hem de tarımıyla var olmaya çalıştığını belirterek, “Hem çiftçilerimizle buluşmak hem de bereket dilmek için buradayız. Tarım konusunda teşkilatımız gerekeni yapıyor. Burada önemli olan çiftçilerimizin düşünceleri, çünkü onlar kazanınca biz de kazanıyoruz. Onlar mutluysa biz de mutluyuz. Aydın’ın pamuk üretimindeki yeri belli; iklimi farklı ürünlere ev sahipliği yapıyor.” ifadelerini kullandı.
Didim’de pamuğun yanında farklı denemelerin olduğunu ve zeytincilik konusunda üretime katkı sağlandığını belirten Kaymakam Yiğit, Didim çiftçisinin Aydın ve Türkiye ekonomisinde yer edinmeye çalıştığını sözlerine ekledi. İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Susam tarafından dua edildi.

“BİZİM BEYAZ GÜLÜMÜZ DE PAMUK”

Konuşmaların ardından pamuğu yerinde inceleyen Kaymakam Yiğit, çiçek şeklinde yakasına asarak, “Bizim de beyaz gülümüz pamuk, değerini bilmeliyiz.” diye konuştu. Kaymakam Yiğit ile Oda Başkanı Yıldırım daha sonra makineli pamuk hasadını gerçekleştirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.