DOLAR 32,5180 -0.1%
EURO 35,0009 0.28%
ALTIN 2.425,710,12
BITCOIN 2100358-3.34913%
Aydın
24°

KAPALI

04:47

SABAHA KALAN SÜRE

Apollon’u yıldızlar süsledi

Apollon’u yıldızlar süsledi

ABONE OL
22 Şubat 2021 09:13
Apollon’u yıldızlar süsledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın’ın en önemli tarihi yapılarından biri olan Didim’deki Apollon Tapınağı, fotoğrafçı Cihan Kırıcı tarafından uzun pozlama yöntemiyle fotoğraflandı.

Türkiye’nin batısında antik bir liman kenti olan Miletos’un 18 kilometre güneyinde konumlanmış Didim Apollon Tapınağı, uzun pozlama yöntemiyle elde edilen fotoğraf ile yıldızların altında daha da ihtişamlı göründü. Fotoğrafçı Cihan Kırıcı tarafından fotoğraflanan Apollon Tapınağı, gece milyonlarca yıldız eşliğinde görenleri bir kez daha kendine hayran bıraktırdı.

Didim Kaymakamı Halil Avşar, Cihan Kırıcı’nın çekmiş olduğu fotoğrafı paylaşarak, “Apollon’un Yıldızları. Gökyüzündeki yıldızların eşliğinde bir başka güzeldir Apollon’un gece silueti. Pronaos’un devasa sütunları arasından önce tapınağın sembolü ikiz sütunlar sonrasında mavi atlasa dokunmuş gibi asılı duran yıldızları izlersiniz hayranlıkla. Didim’in girişinde yer alan Didyma Antik Kenti’nde yükseliyor Apollon Tapınağı. Arkeolojik olarak Batı Anadolu’nun en etkileyici ve bağımsız anıtı olarak kabul ediliyor. Miletos’tan gelen kutsal yolla bağlantıya sahip Didyma, tarih sayfalarında kehanet merkezi olarak geçiyor” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.