DOLAR 32,3699 0.15%
EURO 34,9662 -0.31%
ALTIN 2.324,070,21
BITCOIN 22758111.07065%
Aydın
17°

AÇIK

13:21

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Yıldırım: “Aromatik bitkinin önemi ortada”

Yıldırım: “Aromatik bitkinin önemi ortada”

ABONE OL
22 Nisan 2021 00:37
Yıldırım: “Aromatik bitkinin önemi ortada”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım, son dönemde artan tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğinin ilçe açısından önemini vurgularken, bu konuda yurt dışından yatırımcıların gelmesinin sevindirici olduğunu belirtti.

Didim Ziraat Odası Başkanı Yıldırım, pandemi döneminde tarımın öneminin ortaya çıktığını belirterek, “İlçemizde yaygın olarak zeytin ve pamuk tarımı yapılmaktadır. Özellikle pandemi dönemi bizlere daha fazla tarımsal üretime önem vermemiz gerektiğini ve tarım ürünlerimizin de aynı zamanda doğru ve sağlığa zarar vermeyecek yöntemlerle yapılması gerektiğini de öğretmiştir. Tıbbi aromatik bitkilerin önemi de bir kez daha ortaya çıkmıştır.” dedi.

“TARIMA DAHA FAZLA YATIRIM YAPILMALI”

Ülkemizin hemen hemen her yerinde yetişen kekik bitkisi hakkında bilgiler de vererek, kekik bitkisinin çiftçilerimiz tarafından alternatif ürün olarak da değerlendirilebileceğini belirten Yıldırım, “Tıbbi aromatik bitkilerin önemi de bir kez daha ortaya çıkmıştır. Latince adı ‘’Thymus’’ olan kekiğin anavatanı Akdeniz’dir. Ülkemizde hemen hemen her bölgede rahatlıkla yetişir. Dünya mutfağındaki en meşhur baharatlardan biridir. Özellikle her türlü et yemeğinin vazgeçilmezidir. Zengin aroması, lezzeti ve kokusuyla her türlü yemeğe müthiş uyum sağlar. Eski Yunan’da ve Roma’da cesaret ve hayranlığın da simgesidir. Kekik bitkisinden; kekik çayı, kekik yağı, kekik tentürü, kekik ispirtosu, kekik macunu, kekik merhemi, kekik esansı, kekik sabunu, kekik şampuanı, kekik ekstraktı, kekik ekstresi, kekik kolonyası ve tütsüsü üretilir. Sayın Assam’ın doktor olması ve özellikle de ilçemizde Tıbbi Aromatik Bitki üretimi yapmaya karar vermesi Didim için güzel bir başlangıç olmuştur. Kendisi başka doktor arkadaşlarının da Didim’de benzer ürünleri yetiştirmeyi düşündüğünü, yakın zamanda sayılarının artacağını belirtmiştir.” ifadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.