DOLAR 32,6448 0.43%
EURO 34,7226 -0.1%
ALTIN 2.524,391,63
BITCOIN 1992222-0.51391%
Aydın
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:57

SABAHA KALAN SÜRE

Şimşek’ten MÜBEV’e ziyaret

Şimşek’ten MÜBEV’e ziyaret

ABONE OL
30 Mart 2021 14:08
Şimşek’ten MÜBEV’e ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek ve kurul üyeleri, kentin geçmişine, mübadele döneminin yaşam biçimine ışık tutan ve Didim Belediyesince ilçeye kazandırılan Yoran Mübadele Anı ve Kültür Evi’ni (MÜBEV) ziyaret etti.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın yoğun çabaları ile geçtiğimiz yıllarda yapılan, kentin geçmişine, mübadele döneminin yaşam biçimine ışık tutan Yoran Mübadele Anı ve Kültür Evi, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Tarihi Kentler Birliği müze özendirme yarışmasında yaşam kültürü ödülüne layık görülen Yoran Mübadele Anı ve Kültür Evi, Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek ve kurul üyeleri tarafından ziyaret edildi. Mübadele evinin odalarını gezerek mübadele döneminden kalma eserleri inceleyen kurula, Didim Belediye Başkan Yardımcısı E. Öznur Gündoğdu eşlik etti ve kısa bir sunum yaptı. Ziyarette Milet Müze Müdürü Baran Aydın da yer aldı.

Gezi sonrası Aydın Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, mübadele evi hatıra defterine, “Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu olarak yerinde inceleme kapsamında Yoran Mübadele Anı ve Kültür evini ziyaret ettik. Özgün şekilde bir dönem tarihinin yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması adına hem evin restorasyonu hem de o dönemin tarım aletleri, giyim kuşamı gibi eşyaların sergilenmesi çok etkileyici. Kültür varlıklarının korunması, gelecek kuşaklara aktarılması ve yaşatılması adına emeği geçenleri kutlarız” ifadelerini yazdı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.