DOLAR 32,3307 0.24%
EURO 35,0756 -0.15%
ALTIN 2.298,130,92
BITCOIN 22770020.41899%
Aydın
24°

KAPALI

16:52

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Kuşadası’nda “Işığın İzindeki Kadınlara” sergisi açıldı

Kuşadası’nda “Işığın İzindeki Kadınlara” sergisi açıldı

ABONE OL
8 Mart 2021 19:34
Kuşadası’nda “Işığın İzindeki Kadınlara” sergisi açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında açılan “Işığın İzindeki Kadınlara” isimli karma resim sergisine ev sahipliği yapmaya başladı. 12 kadın ressamın 41 eserinin yer aldığı sergi, 12 Mart tarihine kadar 8.30-17.30 saatleri arasında görülebilir. 

Kuşadası Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi. Kuşadası Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşen etkinlikler saat 12.00’da araç konvoyuyla başladı. Etkinlikler İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda gerçekleşen stant açılışı ve Kent Orkestrası konserinin ardından İbramaki Sanat Galerisi’nde düzenlenen “Işığın İzindeki Kadınlara” isimli karma resim sergisinin açılışıyla devam etti. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği serginin açılışını Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Dağlı, Belediye Meclis Üyesi Melahat Yaylacı, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sezin Özdemir ile Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in eşi Duygu Gül Günel yaptı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kuşadası Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin verdiği destekle gerçekleştirilen sergide, 12 kadın ressamın çeşitli teknikler kullanarak hazırladıkları 41 eser yer aldı.  

“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Kuşadası Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sezin Özdemir, sergi açılışının ardından  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Türkiye’de her gün en az üç kadının öldürüldüğüne dikkat çeken Özdemir “Sokağa çıkmanın tecavüze uğramayı kabul etmek anlamına getirildiği, kadın katillerinin aklandığı, kadınlara şiddet uygulayanlara türlü gerekçelerle indirim yapıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Muhafazakarlaşma, kadınların tüm renklerinin üzerini kapkara bir çarşaf ile örtüyor. Biz kadınlar, bugünümüzden ve geleceğimizden endişe ediyoruz. Çocuğumuzu ekmek almaya gönderdiğimiz mahallelerimizde, tecavüze uğradığımız okullarımızda, tacize ve şiddete maruz kaldığımız iş yerlerimizde kendimizi güvende hissetmiyoruz. Bizler, eşitsizliğin ve şiddetin ortadan kalktığı bir dünyada yaşamak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizler sindirme politikalarına asla biat etmeyeceğiz. Laiklik ve eşitlik mücadelemizi hak ettiğimiz hayatı kazanıncaya kadar sürecektir. Gün bizim günümüz. Yaşasın 8 Mart, yaşasın kadın mücadelemiz ve dayanışmamız” dedi. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.