DOLAR 32,5088 -0.11%
EURO 34,9550 0.27%
ALTIN 2.439,300,68
BITCOIN 2064404-2.31242%
Aydın
19°

KAPALI

20:02

AKŞAMA KALAN SÜRE

Vali Aksoy, 112 Acil Çağrı Merkezi’nde incelemelerde bulundu

Vali Aksoy, 112 Acil Çağrı Merkezi’nde incelemelerde bulundu

ABONE OL
25 Şubat 2021 23:46
Vali Aksoy, 112 Acil Çağrı Merkezi’nde incelemelerde bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın’da yapımı tamamlanan 112 Acil Çağrı Merkezi, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman ve Daire Başkanı Tarık Bahadır’ın katılımıyla devreye alındı.

Aydın’da vatandaşların farklı acil yardım çağrıları için kullandığı 7 kuruma ait acil çağrı numaraları tek noktada toplandı. Aydın-Muğla karayolunda faaliyete giren 112 Acil Çağrı Merkezi’nde 110 İtfaiye, 156 Jandarma, 155 Polis, 112 Acil Sağlık, 177 Orman, 178 Sahil Güvenlik ve 122 AFAD acil numaraları 112 altında tek numarada toplandı. Artık Aydın’daki vatandaşlar, acil durumlarda sadece 112’yi arayıp Acil Çağrı merkezinden yardım talebinde bulunabilecek. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Daire Başkanı Tarık Bahadır, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, Vali Yardımcıları Ömer Faruk Günay ve Hulusi Arat, Aydın İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Aydın İl Jandarma Komutanı Albay Mesut İnan, Aydın Sağlık İl Müdürü Dr. Osman Açıkgöz ve diğer kurumların müdürleri faaliyete giren 112 Acil Çağrı Merkezi’nde incelemelerde bulundu. 

İçişleri Bakanlığı Acil Çağrı Hizmetleri Daire Başkanı Tarık Bahadır, Türkiye’de 70’nci Acil Çağrı Merkezi’nin Aydın’da faaliyete girdiğini söyledi. Acil sağlığın tek çatı altında toplandığı çağrı merkezinin faaliyete girdiğini belirten Bahadır, “112 Acil Çağrı sistemi ile artık vatandaşımızın birden fazla numarayı değil, 112 üzerinden acil çağrı hizmeti alacağı bir sistem. Bu sistemin en önemli özelliği kurumların yoğun, asılsız çağrı yükünü buradaki arkadaşlarımız süzerek kurumları kendileriyle ilgili olan çağrıları atacak ve faaliyetlerini daha hızlı ve koordineli yapabilecekler. Bakanlığımızın Ankara ve Gebze’deki veri merkezleri üzerinden çağrıların tamamı kayıt altına alınıyor. Bu sistem üzerinden ilgili kurumların olaya daha hızlı ve koordineli müdahalesi sağlanıyor” dedi.

ÇAĞRI MERKEZİ 4 FARKLI DİLDE HİZMET VERECEK

Aydın’daki çağrı merkezinin 4 farklı dilde çağrı hizmeti vereceğini aktaran Bahadır, “Ankara çağrı merkezimizdeki tercümanlarımıza bağlanarak Almanca, İngilizce, Rusça ve Arapça acil çağrı hizmeti verilmeye başlanacak. Engelsiz 112 uygulamamız var. Engelli vatandaşlarımızın cep telefonlarına indireceği bu uygulama sayesinde işitme dili bilen tercümanlarımız Ankara’dan görüntülü görüşme yaparak acil çağrı hizmeti alabilecekler” diye konuştu.

BİRİMLER KOORDİNELİ VE HIZLI HİZMET SUNACAK

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ise 112 Çağrı Merkezi’nin tüm unsurlarıyla birlikte vatandaşa hizmet vermeye başladığını söyledi. Vali Aksoy, “Hepinizin bildiği gibi 110, 112, 155, 156, 177 gibi farklı numaralarla ilişkilendirilen bu tür acil çağrılar artık Aydın’da tek bir numarayla 112’yle birlikte hizmet verecek. Bunun en önemli özelliklerinden birisi de örnek olarak vermek gerekirse bir trafik kazası olduğunda bu trafik kazasına farklı unsurların müdahale etmesi gerekiyor. Trafik ekibi, ambulans, itfaiye gibi bütün birimler bu 112 çağrı merkezinde. Aynı anda koordineli bir şekilde bu intikallerin sağlanmış olması gerekiyor. Bu çağrı merkezi bizlere böyle önemli bir fırsatı da vermiş oluyor” ifadesini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.