DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2077822-1.43803%
Aydın
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

DTO, zincir marketlere getirilecek sınırlamaların genişletilmesini istiyor

DTO, zincir marketlere getirilecek sınırlamaların genişletilmesini istiyor

ABONE OL
21 Şubat 2021 21:21
DTO, zincir marketlere getirilecek sınırlamaların genişletilmesini istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan ve yakında TBMM gündemine getirilmesi beklenen perakende satış yönetmeliği taslağında zincir marketlerin kurulduğu alan ve satacağı ürünlere yönelik sınırlamaların yer alması Didim Ticaret Odası yönetimi ve üyelerini memnun ederken, kısıtlanan ürün kapsamının yetersiz kaldığı değerlendirildi.

Yaşanan mağduriyetlerin tamamının giderilmesi, satışı kısıtlanan ürün kapsamının genişletilmesi için harekete geçen Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu, ilgili karar alıcılara aktarılması için TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na iletilmek üzere bir yazı kaleme aldı. Sigara, mobilya, cep telefonu ile elektronik ve beyaz eşya satılamayacağı belirtilen ve marketlerin açılış saatlerinde düzenleme yapılan yasa taslağına kırtasiye, halıcılık, züccaciye, muhtelif ev gereçleri, elektrik malzemeleri, tekstil, konfeksiyon, hediyelik eşya, ayakkabı ve spor malzemelerinin de eklenmesi talep edildi. Pandemi koşullarında ticaretin zorlaştığı ve üyelerin ekonomik sıkıntılarla baş etmeye çalıştığı dönemde önerilerinin dikkate alınmasının çok önemli olduğunun altı çizildi. Okulların kapalı olması sebebiyle özellikle kırtasiyecilerin daha büyük sıkıntılarla mücadele ettiği vurgulandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.